Откриха новия туристически сезон в община Белоградчик

Новият туристически сезон в Белоградчик бе открит вчера. Празникът започна на централния площад „Възраждане“ в курортния град с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Белоградчишка духовна околия отец Рафаил. Зам областния управител Ани Арутюнян поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за промяна облика на града на скалите, както и на намиращите се в близост местни забележителности, като ги превръща в предпочитани дестинации, в които туристите плануват да се върнат отново.

 

Очаква се новият туристически да бъде успешен. Над 64 000 туристи са посетили Видинска област през 2023 г.

Предимствата и стратегическото разположение на региона създават предпоставки за отключването на възможности, които да способстват икономическия подем, заяви зам.-областният.  Сред официалните гости беше Росица Кирова – зам.-председател на 49-ото НС, кметовете на общини. За доброто настроение на жителите и гостите на Белоградчик бе представена танцова и музикална програма с изпълнения на вокално-инструментални групи.

През вчерашния ден в града под скалите бяха организирани велосипеден поход до село Боровица, пешеходни разходки, полети и издигания с балон над местността „Панаирище“, семейни и детски творчески работилници, а любителите на кулинарията дегустираха местни гозби. Атракция на финала се оказаха кукерските игри на Сурвакарската група от село Сирищник, област Перник. Празникът завърши с хора на площада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм