Откриха тялото на 12-годишно дете след наводненията в Скопие, продължава издирването на 16-годишно момиче

Късно снощи в скопския квартал Ченто бе открит трупът на 12-годишно дете, което се издирваше от спасителните екипи, предаде БГНЕС. Детето е било с дядо си по време на катастрофалните наводнения в събота вечер. Двамата са пътували с трактор когато придошлата вода ги е помела.

В момента спасителите издирват 16-годишно момиче, което e пътувало с баща си по време на трагедията. Бащата е успял да се спаси и е обявил детето си за изчезнало.

Според официалните данни до момента са загинали 22 души, а едно лице се води за изчезнало. В спасителните операции участват и български екипи, които са ръководени лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Само през изминалия ден екипите на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради в македонската столица. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище, заяви от македонската столица главен комисар Николай Николов.

Операциите са доста тежки, но благодарността, която предизвиква работата на нашите хора ни задължава допълнително“, подчерта главен комисар Николов и добави, че „нашите момчета са ентусиазирани да помогнат“. Той отбеляза, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ утре. Главен комисар Никола Николов участва в огледа на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

Коментари

Задължително поле