Шофьор катастрофира и се преобърна в крайпътна нива край Пазарджик При друг пътен инцидент водач блъсна жена на пешеходна пътека

Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Откриха уран във водата на Синьо Камене

Уран е открит във водата на село Синьо Камене. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция в Бургас.

За нуждите на жителите да се носи вода с цистерни, разпоредиха от РЗИ. Селото се намира в община Средец и в него живеят 23 жители, сред които няма деца и тийнейджъри под 18 години. Информирани са кмета на Община Средец Иван Жабов, както и кметския наместник на с. Синьо Камене, които да предприемат спешни мерки за информиране на населението, чрез допълнително поставяне на информационни табели на обществените места в населеното място.
Миналата седмица излязоха пробите и веднага алармирахме всички инстанции, каза пред Труд Георги Паздеров, шеф на РЗИ в Бургас. Селото се захранвало от два местни водоизточника. Вече били извършени проби и било ясно кой от двата доставя вода със завишени показатели на уран, казаха близки до случая, но уточниха че да се разнищи случая- това е работа на ВиК.

От дружеството уточниха, че водоноска е осигурена, водоснабдяването е спряно и докато не се вземат нови проби и не се каже, че проблемът е разрешен, то няма да бъде подновено.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.