Отложиха делото срещу граничарите, обвинени за смъртта на турски рибар

Аплодираха ги като герои пред съда

Бургаският съд отложи за 9 ноември заседанието си по исканата от Република Турция съдебна поръчка за разпит и допълнителни доказателства по делото срещу българските гранични полицаи.

Изпълнявайки служебния си дълг, Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петров и Николай Костов се опитали да спрат намираща се незаконно в наши води турска риболовна гемия. Комшийските рибари отказали да се подчинят и при възникналите пререкания и ръкопашен бой, бил ранен, а по-късно починал един от турските рибари.

000

Михаил Цонков, Николай Петров, Живко Петков и Николай Костов са привлечени като обвиняеми от турските съдебни власти за съучастие в престъпление за причиняване на смърт поради небрежност, причиняване на леко нараняване и увреждане на имущество, според действащото турско законодателство. В съдебното заседание във вторник в Бургас, защитниците на подсъдимите поискаха да им се предостави още време, да се запознаят с писмените доказателства, касаещи наказателното производство.

Граничните полицаи бяха посрещнати като герой. Пред съда се бяха събрали много хора в тяхна подкрепа, които ги аплодираха. "Благодаря на всички за подкрепата. радвам се, че има толкова будни българи...Ние изпълнихме дълга си да опазим границата на България и ЕС", каза Михаил Цонков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право