Отмениха повече от 200 полети на Хийтроу заради компютърен проблем

Снимка: Архив

Повече от 200 полета, които е трябвало да пристигнат или излетят от „Хийтроу“ в неделя и понеделник, са били отменени заради проблем със системата за регистрация на пътници и багаж, засегнала всички четири терминала на главното лондонско летище, съобщава британската информационна агенция Press Association.

Както се казва в съобщение, разпространено от администрацията на „Хийтроу“, неизправността е била отстранена сутринта на 17 февруари, но последиците от нея ще продължат да се отразяват на работата на летището през деня. British Airways обяви отмяната на 90 полета, планирани за понеделник, главно вътрешни и европейски. Пътниците се съветват да следят внимателно графика на полетите и да се свързват с представители на авиокомпанията, за да разрешат проблемите.

През последните няколко дни бяха отменени няколко десетки полета до „Хийтроу“ заради бурята „Денис“, която връхлетя Англия и Уелс през уикенда. Поради неблагоприятните метеорологични условия са отменени излитания на самолети от столичните летища в Гетуик и Лутън, както и летището на Бристол.

Коментари

Задължително поле