Отпушват движението по „Витошка“ до 10 дни

Движението в централните части на София постепенно се отпушва. До 10 дни се очаква да приключи ремонтът по бул. „Витоша“, където релсовият път и канализацията бяха изцяло подменени в района от бул. „България“ до входа на Южния парк, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Преди дни в интервю за „Труд“ тя посочи и конкретна дата - 15 август.

До 20 октомври пък движението трябва да се пусне и по ул. „Козлодуй“, където в момента строители полагат нови безшумни релси. Трамвайното трасе се подменя в частта на улицата от бул. "Мария Луиза" до ул. "Константин Стоилов" - ул. "Индустриална" и е дълго около 850 метра, като заедно с него се обновяват пътните платна, канализацията, осветлението и тротоарите. За ремонта общината е отделила около 4 млн. и 300 хил. лв. „Надявам се изпълнителите да се мобилизират и да приключат навреме или по-рано, защото след 15 септември движението е по-натоварено“, коментира Фандъкова по време на инспекция на строителните дейности по улицата.

През септември майсторите трябва да приключат и с първия етап на ремонта по бул. „Владимир Вазов”, където заедно с обновяването на 8 моста ще има нови пътни платна, тротоари и улично осветление. През ноември трябва да е готова и ул. „Обиколна“ в кв. „Дружба“.

Коментари

Задължително поле