Отрицателни са пробите на контактните на първия с COVID-19 в Търговищко

Отрицателни са всички взети шест проби на близките на първия заразен с COVID-19 в Търговищко. Това оповести областният управител Митко Стайков.

Както „Труд” съобщи, първият и единствен засега потвърден случай на вируса в областта е на 53-годишен мъж от поповското село Зараево. Той е приет в болницата в Търговище миналия четвъртък следобед. Установена е пневмония, а вечерта в петък е получен положителен резултат на пробата, изпратена в лабораторията във Варна. Съпругата и семейството на дъщеря му, в което има 8-годишно дете и възрастна жена, са с отрицателни тестове. Изследвано е и медицинско лице, което е лекувало болния мъж през март-април заради болки в гърлото и други грипоподобни оплаквания. Неговият тест също е отрицателен.

Под карантина във вътрешното отделение на търговищката болница, където е настанен мъжът от Зараево, остават и шест души от медицинския персонал, които са контактували с пациента.

Проби от тях ще бъдат взети на шестия ден, каквито били предписанията за действие в такива случаи.

Дни преди приемането на болния работещите в това отделение са тествани и са били с отрицателни резултати.

Състоянието на пациента в болницата е без промяна. Няма температура, диша самостоятелно, като му се подава допълнително кислород. Лекуват го със съответните медикаменти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве