Отстранен е течът на газ в град Николаево

Отстранен е течът на газ в град Николаево. Това каза за „Фокус” главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

„Обезпокоителното свърши. Течът на газ от един от съдовете в газохранилището е овладян. Преустановен е някъде преди около половин час. Към момента текат вторични замервания и до половин час целият ритъм на живот в района ще се нормализира”, съобщи главният секретар на МВР.

Той обясни, че заради изтичането се е наложило спирането на електроподаването на цялото населено място, тъй като експерти са предупредили за евентуална опасност от възпламеняване.

„След това бе преустановено движението по Подбалканския път на пътни превозни средства, както и по жп линията, минаваща през града. Наложи се и евакуация на около 200 жители, живеещи в непосредствена близост до инцидента”, допълни гл. комисар Костов.

„Течът е отстранен. След като експертите от РЗИ, РИОСВ и ГД ПБЗН установят, че няма никаква опасност за населението и за нашите екипи на място, съвместно с Окръжна прокуратура Стара Загора ще започнат необходимите процесуално-следствени дейности и ще се назначат, необходимите експертизи, за да се установи причината за инцидента”, каза още той.

Коментари

Задължително поле