Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата във Варна Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

Емил Кошлуков: БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Български камион е катастрофирал в Унгария

Трио затворници, пуснати преди месец, са извършителите на взломовете в Разградско

Отчитат 11,37 % ръст на постъпленията от местни данъци и такси в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново отчита рекордна събираемост на местните данъци и такси за втора поредна година, стана ясно по време на публичното обсъждане на касовото изпълнение на Бюджет ‘2016. За периода 1 януари – 31 декември 2016 г. в местната хазна са постъпили близо 19,7 милиона лева. Увеличението спрямо цялата 2015 година е с 2 милиона лева – с 11,37%.

Тенденцията доказва ефективността на данъчната политика, провеждана от кмета Даниел Панов и екипа му в общинската администрация. В резултат старопрестолният град се нарежда на водещо място в България по събираемост на местните налози. Община Велико Търново е една от малкото в България, в които ставките им не са променяни през последните 5 години. Въпреки това, благодарение на предприетите мерки, за този период годишните приходи нарастват с над 25%.

Акцентът е поставен върху събираемостта както на текущите задължения, така и на недоборите – само приходите по това перо надхвърлят 3,1 милиона лева. Дадена е възможност за разсрочване на забавените плащания. Спрямо недобросъвестните граждани и юридически лица се прибягва до законово регламентираните методи на принудително изпълнение.

През 2016 г. показателите по отношение плановете за събираемост на основните видове местни налози са отлични. Постъпленията са както следва: данък недвижими имоти – 5,2 милиона лева /106% изпълнение/, данък МПС – 3,3 милиона лева /126% изпълнение/, данък при придобиване на имущество – над 3 милиона лева /125% изпълнение/, такса битови отпадъци – над 6.2 милиона лева /103% изпълнение/ и пр.

Велико Търново е сред шестте общински и областни центрове, които се отличават със стабилни финансови показатели. Регулярно се предприемат и мерки за оптимизиране на разходите от второстепенните разпоредители с кредити, които се отнасят към консолидирания бюджет на Община Велико Търново. В резултат на това просрочените задължения в края на 2016 година намаляват с над 1 милион лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.