От "Герена" поискаха 5 мача наказание

От "Левски" поискаха 5 мача наказание на Козмин Моци за провокацията към феновете на тима. Павел Колев, директор на "Герена", заяви, че румънецът е откровен провокатор.

"Съдията се забави пет минути да изгони Моци – каза шефът. - А той е откровен провокатор и това беше преднамерено действие. Често го прави по българските терени. Когато пет минути се чудиш какво да направиш, хората полудяват, защото виждат, че не се случва това, което трябва. Нямам обяснение защо трябва да дразниш публиката при 2:0 за „Лудогорец“. Когато се събере Дисциплинарната комисия, ще разберем какво ще стане. Ние не търсим вина в наказанието на Живко Миланов, а той е наясно, че щеше да има провокации от „Черно море“. В нормална държава Козмин Моци ще получи поне пет мача наказание“.

Румънецът обаче намира поведението си за нормално, като дори заяви, че е възмутен за получения червен картон.

„Не знам с какво толкова ги подразних - каза Моци пред "Спортал". - Не съм имал за цел да провокирам никого. Мен ме обиждаха през целия мач, скандирайки грозни неща. Тази истерия е напълно излишна. Не смятам, че е правилно да говорят за мое наказание, при положение че просто изразих радостта си. Дори не си свалих фланелката, а получих втори жълт и червен картон. Всъщност какво да прави един футболист, ако не да се радва, когато вкара гол?“.

През август 2018-а Козмин Моци се израдва пред агитката на ЦСКА по абсолютно същия начин, както направи в неделя срещу "Левски". След двубоя румънецът каза, че се бил объркал като помислил запалянковците на "червените" за тези на "орлите".

Коментари

Задължително поле