Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

От частните бургаски болници алармират: Здравната карта ще намали леглата за пациенти

Сдружение на бургаските болници алармира, че подготвящата се Здравна карта предвижда намаляване на легловата база в областта. Това ще засегне местното здравеопазване, заявиха собствениците на частни клиники в морския град. Според собственика на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих възможно е, бюджетите на областите да се определят в ущърб на Бургас.

„Първото ни притеснение е определянето на бюджетите по области, а второто – легловата база. Това означава дали за болните от дадено заболяване ще има легло в Бургаска област или не. Също дали ще може да разкрием в бъдеще отделения по детска онкология, детска урология и детска хирургия или друга специалност, или не. Защото,когато здравната карта се изготви, се заключват и специалностите”, заяви Семир Абумелих. Той предложи нов председател да бъде д-р Александър Маджуров. „Аз съм бил общински съветник и депутат /от ГЕРББ б.а./“, каза Абумелих и коментира, че прави предложението с цел да се избегне политическия оттенък и призова новият председател да се бори безкомпромисно с проблемите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.