Стари гуми на автобуса са причина за верижната катастрофа край Атия

Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

Автомобилен състезател и плувец са спортистите на Велико Търново за 2018 година

Gripen – единственото решение за България

Нова помощ заменя персоналната пенсия за дете

Мрежата на A1 генерира 6 000 терабайта и 1,5 милиарда изговорени минути на месец

Откриват почетно консулство на България във Фукуока

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между България и Гърция

Селена Гомес влиза във форма

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Доналд Тръмп е готов само да разгледа възможността за екстрадиция на Гюлен

Томислав Дончев: ЕК искаше да продадем мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“, нямаше как да приемем Глобатата можеше да достигне 320 млн., а е 77 млн., посочи вицепремиерът

Пускат уикенд винетка за 10 лв. от 1 януари

България предоставя 20 000 щ.д. в подкрепа на дейността на УНИЦЕФ

Пет общини от Старозагорска област получават над 6,6 млн. лева за инфраструктурни проекти

От частните бургаски болници алармират: Здравната карта ще намали леглата за пациенти

Сдружение на бургаските болници алармира, че подготвящата се Здравна карта предвижда намаляване на легловата база в областта. Това ще засегне местното здравеопазване, заявиха собствениците на частни клиники в морския град. Според собственика на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих възможно е, бюджетите на областите да се определят в ущърб на Бургас.

„Първото ни притеснение е определянето на бюджетите по области, а второто – легловата база. Това означава дали за болните от дадено заболяване ще има легло в Бургаска област или не. Също дали ще може да разкрием в бъдеще отделения по детска онкология, детска урология и детска хирургия или друга специалност, или не. Защото,когато здравната карта се изготви, се заключват и специалностите”, заяви Семир Абумелих. Той предложи нов председател да бъде д-р Александър Маджуров. „Аз съм бил общински съветник и депутат /от ГЕРББ б.а./“, каза Абумелих и коментира, че прави предложението с цел да се избегне политическия оттенък и призова новият председател да се бори безкомпромисно с проблемите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.