Официално: И снежният ад не спря ЦСКА - „Ботев“ (Пд)

ЦСКА и „Ботев“ (Пд) ще изиграят последния мач от есенния дял на Първа лига, въпреки снежния ад в София. Двубоят бе отлаган на два пъти, след като теренът на стадион „Българска армия“ бе затрупан със сняг. Срещата трябваше да започне в 17:30 часа, но съдийската бригада, начело с главния рефер Драгомир Драганов, на два пъти отлагаше началото на дербито. В 18:10 все пак бе взето решение сблъсъкът да започне в 19 часа.

"Времето позволява срещата да се играе, не е толкова замръзнало, колкото ще бъде утре – разясни арбитърът Драганов. - По-добре е днес, отколкото утре да се играе срещата, тъй като утре теренът ще е замръзнал.“

Домакините разчистваха игрището повече от 5 часа, а в битката със снежната стихия се включиха близо 100 фенове на „червените“, Данаил Ганчев, синът на собственика Гриша Ганчев, както и багер.

Основната причина двубоят да се състои бе желанието на двата клуба. Причината е, че ЦСКА и „Ботев“ (Пловдив) разполагат с много чужденци, които имат закупени самолетни билети за паузата в първенството. Някои от тях трябва да пътуват за родината си веднага след мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ