Официално назначиха новия шеф на дирекцията на МВР в Монтана

Ст. комисар Пламен Томов е носител на наградата „Джовани Фалконе”

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 13 юни 2019 г. ст. комисар Пламен Томов официално е назначен за директор на ОД на МВР Монтана. От 23 май 2019 г. до момента той бе временно на тази длъжност.

Заповедта бе връчена на ст. комисар Томов от зам. гл. секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев пред състава на Областната дирекция. Пламен Томов е роден през 1976 г. в Лом.

Завършил е висше образование през 2001 г. в Академия на МВР в. София, а през 2012 г. се дипломира като магистър по право в ЮЗУ – Благоевград. Професионалната му кариера в МВР започва през 2001 г. като разузнавач в сектор БОП при ОДМВР - Монтана, а после заема длъжностите началник на група и началник на сектор. От май 2018 г. е началник на Районното управление – АЕЦ - Козлодуй при Областна дирекция на МВР - Враца. Отличаван е за успехите в работата си от ръководството на Областната дирекция на МВР и Национална служба „Полиция”. Носител е на награда на името на италианския магистрат-борец с мафията Джованни Фалконе.

Коментари

Задължително поле