Още един арестуван заради камиона-ковчег в Есекс

Още един арест беше извършен във Виетнам заради смъртта на мигранти, открити в хладилен камион в Англия, предадва Асошиейтед прес, цитирана от БТВ. Досега виетнамските власти са арестували общо 11 души, на които може да бъдат повдигнати обвинения за организиране на мрежа за трафик на хора.

Един от арестуваните, който е живеел в Русия, организирал пътуването на хората от Виетнам до Русия, а после незаконното им прекарване до Германия, преди да стигнат до трета страна. Във Великобритания беше арестуван шофьорът на камиона, който е от Северна Ирландия. Срещу него са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство и участие в заговор за трафик на хора.

Втори мъж е задържан в Ирландия и очаква екстрадиция. Той бе обвинен за непредумишлено убийство, трафик на хора и нарушения на имиграционното законодателство. Британската полиция все още работи по идентификацията на жертвите - 31 мъже и 8 жени - с помощта на Виетнам, където семейства съобщиха за изчезнали техни близки. ДНК проби за идентификация на жертвите са били предоставени от 21 семейства от провинция Нге Ан и от 10 семейства от провинция Ха Тин.

Коментари

Задължително поле