Още 402 малчугани класирани в детските заведения в Пловдив

Още 402 малчугани са класирани в детските заведения в Пловдив, стана ясно днес след публикуване на резултатите от третото основно класиране за прием в общинските ясли и забавачки за учебната 2017/2018 година. 78 от тях са класирани в яслените групи, 195 – в първа група, 92 – във втора, и 37 – в подготвителните. Обявените места бяха общо 1099 – 128 за яслените групи, 493 за първа възрастова група, 278 – за втора и съответно 83 за трета подготвителна група и 117 за четвърта подготвителна група, а в класирането участие взеха  1282 деца. Най-голям брой сред тях – 828,  бяха най-малките, които кандидатстваха за прием в яслените групи, където единствено има недостиг от места в момента. Броят на желаещите прием в първа възрастова група е 313, във втора –  86 деца, а за подготвителните групи – 55.

Вече са приети общо 2561 деца за новата първа възрастова група (деца, родени през 2014 г.). Все още има около 100 деца за първа група, които кандидатстват за точно определени детски заведения и не са приети, тъй като местата там са ограничени. На предстоящите класирания ще бъдат обявени повече свободни места и за яслените групи, така че ще бъдат осигурени и желаещите от тази възрастова група – необходимо е само 3-годишните да постъпят през септември в детските градини, увериха от градската управа под тепетата.

За следващото класиране свободните места ще бъдат обявени в срок до 18 юли (включително), крайната дата за подаване на заявления по интернет е 25.07.2017 г., а резултатите ще бъдат обявени на 27 юли. Препоръчително е родителите да се запознават с обявяваните места и да подават своите заявления, съобразявайки се с възможностите на детските заведения.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.