Пазачи с бухалки 2 часа удряли крадла (обзор)

Софийският градски съд остави в ареста тримата охранители. Снимка: Булфото

Пенка била остригана гола глава при предишен обир

Тримата гардове сами отишли в полицията

Циганката клошарка, която бе открита смазана от бой и с вързани ръце в столичния кв. “Орландовци”, била два часа безмилостно удряна с бухалки по цялото тяло. Това разкриха софийският градски прокурор Емилия Русинова и шефът на СДВР Георги Хаджиев. 30-годишната Пенка бе намерена мъртва миналия петък пред къща в квартала. Ръцете є бяха завързани със “свински опашки”, а по цялото є тяло имало следи от побой. За убийството е повдигнато обвинение на трима пазачи на месокомбинат “Родопи-София”, съобщиха от прокуратурата. Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. сами се предали в полицията, стана ясно днес.

Според разследващи Пенка била изтезавана, след като влязла да краде в предприятието. Побоят бил заснет от охранителни камери, а по бухалките била открита кръв и от охранителите. Преди два месеца 30-годишната жена пак била хваната да краде и тогава била остригана гола глава. Шефът на СДВР каза, че жертвата събирала метални отпадъци, била наркозависима и имала регистрации за обири.

Един от задържаните охранители пък бил пуснат предсрочно от затвора, след като имал присъда от 13 г. за трафик на наркотици извън България.

Коментари

Задължително поле