Пак кражба на ученици, взели пари от чанта на учителка

Снимка: Архив

7 деца с кражби разкри за дни полицията в Търговищко

Втори случай на кражба на пари от чанта на преподавател, извършена от деца, стана за дни в Търговищко. Този път сигналът е подаден в участъка в град Антоново. Учителка съобщила във вторник, че предния ден, между 11,30 и 13 ч, неизвестен извършител е взел от чантата й, оставена в кабинет на училището, 60 лв. 53-годишната жена разбрала за липсата вечерта. Полицията установила, че парите са били прибрани от трима съученици на 13 години от село Семерци и от град Антоново. Момчетата не губили време и похарчили парите за енергийни напитки и сладки.

Миналата седмица пък 13-годишно момче и година по-малката му сестра успяха да приберат 150 лв. от чантата на учителка в поповско училище. Липсата била засечена бързо и дечицата нямали време да похарчат парите, които върнали. Те били от бедно семейство с много ограничени възможности. Пак, притиснат от реалността, в дом с пари колкото за битово оцеляване, 14-годишен записа серия кражби и взломове от къщи в поповското село Славяново. Момчето искало да има хубави дрехи, маратонки и да разполага с пари, каквито нямало как да получи у дома. Така от декември до началото на февруари извършило 7 кражби на вещи и пари, включително и от къщи на британци.

Серията незаконни прояви на деца през тези дни допълни и друго 14-годишно момче, което пък откраднало лаптоп и джобен рутер от кметския кабинет в търговищкото село Мировец. Кражбата стана през недобре затворен прозорец на 6 януари, а момчето е било разкрито тези дни и върнало вещите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право