Ломски полицаи върнаха всичките пари на обрана жена

Окончателно: Отлагат Закона за социалните услуги

Сотир Цацаров: Трудно е да се каже дали е най-добрият законопроектът за независим прокурор към ВКП

Митничари откриха 100 кг тютюн за наргиле и над 600 кг хладилен газ в кола

Брад Пит разкри с колко жени е бил след Анджелина Джоли

Семейството на 57-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, даде нов живот на трима тежко болни

51-годишен шофьор почина по време на движение в колата си

Пожарникари режат врата на апартамент, вътре – мъжът на калъп с друга

Илиана Раева и Наско Сираков празнуват 36 години брак

Задържан е шофьор на ТИР, нападнал двама души с метална палка на бензиностанция на АМ „Хемус“

Над 3000 студенти пяха с Галин, Преслава и Гери-Никол 100 кила показа гаджето

Народното събрание избра Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ

Шофьор блъсна 70-годишна на зебра

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред с изнесено заседание в Петрич

Д-р Иван Маджаров: 3-годишното дете е починало от двустранна пневмония на надбъбречните жлези

Пак търсят концесионер за летище Пловдив Има сериозен инвеститорски интерес, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова

Летище Пловдив

Нова процедура за концесията на летище Пловдив ще стартира до края на годината. Това обяви туристическият министър Николина Ангелкова в Пловдив при откриването на 11-та международна туристическа среща в града под тепетата.

„Има много сериозен инвеститорски интерес към процедурата, но подробности може да обяви транспортният ми колега Росен Желязков“, допълни Ангелкова.

Необходимостта от летище, което да посреща чуждите гости, подчертаха и от Съвета по туризъм в Пловдив. От организацията дори стигнаха по-далеч и обясниха, че при наличието на работещ аеропорт могат да се надяват и на собствена авиокомпания, която да е специализирана в транспортирането на туристи до европейската столица на културата за 2019 г.

Представители на туристическия сектор подчертаха, че работещо летище би повишила значителено броя на пътниците и приходите от сектора в града. Към момента има значителен и видим ръст на гостите, но голяма част от тях пристигат само за през деня или за една нощувка, именно заради липсата на летище, категорични са от бизнеса.

Въпреки това, от стартиране работата по кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2014 г. насам, ръстът в броя на нощувките в града е с близо 30 на сто, а на чуждестранните туристи – 40 на сто. Това отбеляза зам. – изпълнителният директор на Фондация „Пловдив 2019“ Радост Иванова. В града са отворили и 40 нови места за настаняване, а в региона -90.

Фестивалът на младото вино, чието поредно издание се откри на 14 ноември през миналата година е отчел рекордните 23 000 посетители, като през тази година се очакват още повече любители на виното да посетят събитието.

След включването на Епископската базилика в списъка на световното културно наследство на Юнеско, което очакваме да се случи, можем да се надявам да се запази тенденцията от последните няколко години за ръст всяка година в броя на туристите и на приходите от секторът, заяви новоизбрания кмет на Пловдив Здравко Димитров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.