Палят светлините на 13-метровата елха пред Община Пловдив в петък

Красивото Коледно дърво пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ ще грейне в пълния си блясък този петък в 18 часа, когато светлините по него ще бъдат запалени лично от кмета на града под тепетата Иван Тотев.

За първи път елхата с височина около 13 метра е поставена в центъра на покрития фонтан. Масивният подиум ще бъде използван за концертни изяви по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници и със сигурност ще се превърне в любимо място за снимки на жителите и гостите на Пловдив.

В атракция се превърна и фотографирането до дървото и пейката с мартеници на 1 март, както и сред огромните великденски яйца, които бяха изрисувани от пловдивски художници и разположени в тревните площи пред общинската администрация.

На 1 декември в 18 часа пловдивчани ще чуят три прекрасни изпълнения на децата от хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева, които наскоро честваха своя 70-годишен юбилей и 50 години творческа дейност на главния диригент и създател проф. Златина Делирадева. Те ще изпълнят: „Рождество“ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „Тиха нощ, свята нощ“ по музика Франц Грубер и обичаната от малки и големи„Jingle Bells“.

С два тематични танца ще се включат и най-малките танцьори от фолклорен ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева, които също празнуваха 25 години от създаването си и 50 години творческа дейност на Мария Кьосева през 2017 г. След „Джиновски камерен танц“ и „Коледно веселие“ децата ще поканят всички желаещи да се включат в общото хоро. Вечерта ще завърши с празнични илюминации.

Коментари

Задължително поле