Памела Андерсън, секс богинята във всички нас

Едновременно самоиронична и цинична, канадката е апотеоз на радостта

Рекордьорка – 14 пъти на корицата на „Плейбой“, на лъскавите издания по света – безброй

Остроумна и нахакана, серийна съпруга, държи на всеки етикет, който са й залепили

И няма драми при нея, въпреки честата смяна на партньорите й

Те не само са желани, обожавани и превъзнасяни от милиони мъже, които са готови да бъдат прелъстени от тях, стига само да бъдат посочени с пръст или удостоени с поглед. Тези удивителни жени са и богати, като най-често са натрупали състоянието си с артистичен талант и безпардонно демонстрирана вътрешна/външна красота. Не, не са нимфоманки, защото безпорядъчният и ненаситен секс не е тяхна цел, не са и проститутки, тъй като никога не търсят обезвъзмездяване на  услугите в леглото, не са и трепачки-бройкаджийки, които виждат реализацията си в нарастващото стремеглаво число на вкараните в чаршафите им мъже. Ето защо може би най-уместното определение за тези удивителни жени е „секс-богини“ – също като героинята на гръцката митология Афродита. Да, богинята на любовта, красотата и стихийната сексуалност, понякога неопределена, която си ляга с всеки бог или обикновен простосмъртен. И после го зарязва в името на следващия, по-добър в леглото и по-обаятелен като присъствие любовник.

През 90-те години на миналия век в България все още съществуваше нейното велико списание „Паралели“. И когато на корицата му лъсваше Памела Андерсън, то свършваше по будките за броени часове като се продаваха десетки хиляди екземпляри. Няма шега – пишещият тези редове го знае, тъй като имаше честта да бъде четири години главен редактор на това най-четено у нас илюстровано седмично издание. И по онова време често се ядосваше заедно с целокупния си екип от свръх репортери, задето Памела не можеше да цъфти по-често на корицата на „Паралели“. Нищо, че тогавашният колега, корифей по женските прелести и сегашен неуморим стажант-репортер Сашо Диков не й харесваше краката. Памела беше прекрасна и както у нас, така и навсякъде по света, продаваше всичко с нейното лъчезарно и омайно-похотливо лице . А виж, както се разбра по-късно,  някои списания като например „Плейбой“, много, много не са се двоумели да я слагат по-често на корицата си. Ами неговият собственик Хю Хефнър я лепва цели 14 пъти на челото на мъжката библия, многократно повече го правят трийсетината й лицензирани издания по света. Нещо отгоре - Памела Андерсън е всепризната рекордьорка по появата си на първите страници на вестници и списания навсякъде из планетата, може би и защото никой не успял да ги преброи, просто защото са безброй.

Да, наистина  от началото на деветдесетте години, та може да се каже и до преди пандемията, в света върлуваше истинска мания по знойната руса симпатяга. И сякаш вътре във всеки от нас, мъж, жена или куиър – няма значение, насън или наяве, имаше по една Памела Андерсън. При някои като съвсем малко присъствие, при други – като голямо, някъде то бе скрито, другаде открито. И никой не може да обясни как това се случи, още повече, че самата канадка е актриса без зпомняща се главна роля, шоугърла без шоу, серийна съпруга без голяма любов, момиче, гордеещо се с всеки етикет, който са му залепили, та бил той и зъл. Самоиронична и цинична, тя не е икона, а волна натура, каквато е изключително трудно да бъдеш и на която не й пука да се изцепва под път и над път, че примерно бюстът й е яко надут със силикон. Хитова е репликата й, че нейната кариера я правят гърдите й, а тя самата само ги била придружавала по житейските пътища. Както и тази: „Аз нямам нужда от никого, за да си плащам сметките!“ Памела е нашият герой, та била тя сексбогиня,  секс-бомба, забележителността на плажа в Малибу, дивата светска личност на Лондон, купонджийската принцеса на Ню Йорк, калифорнийската мечта. Всяко излишество е надхвърлено от нея, нищо не си е отказала, на никого не е цепила басма, оставя тялото си да говори вместо нея, позирайки гола за „Плейбой“, грее в иначе домашно видео  като апотеоз на необуздания, но щастлив секс, на радостта. Е, как да не е поне мъничко във всички нас Памела Андерсън!?

И няма драми при нея, въпреки честата смяна на партньорите й. За които пак с присъщата й самоирония обяснява, че не след дълго те стават или агресивни, или нетолерантни, и тя знае защо: „Ако очакваш една жена, а откриеш до себе си съвсем друга, работата става дебела!“ Памела не превръща в трагедия дори отнемането на девствеността й само на 12 години от над два пъти по-възрастен мъж, на когото попаднала уж случайно при гостуване в дома на дружка. Не, не е била изнасилена, както спокойно може да твърди, за да предизвика световното съжаление, а обратното – намира първото си задълбочено и малко болезнено плътско общуване с другия пол за нещо полезно. Ами веднъж вкусила плода на греха, тя започва да споделя сладостта му наред със съученици и приятели от потъналото в скука и закитено на остров в западните покрайнини на Канада родно градче Лейдисмит. От където рядко някой мисли да се измъкне, но Памела успява и то благодарение на оная безгрижна и дъхаща на здрава интимност усмивка, с която блесва без да иска на екрана на стадиона в най-близкия по-голям град Ванкувр. Там се играе мач по канадски футбол, тя е сред публиката с поредното гадже и попада в полезрението на режисьора на пряко предавания по телевизията двубой. А той толкова я харесва, че я изтипосва още няколко пъти в едър план, а изпълнилите до краен предел спортния храм мъже се прихласват в нея, а не в оспорвания мач на терена, като дори й ръкопляскат. Случайно е облечена с рекламна фланелка на известна местна бира и още на изхода на стадиона е спряна както от бойскаут на модна агенция, така и от чиновник на фабриката за канадско пиво. Така става рекламно лице и с препечелените пари не си купува нито скъпа дреха, нито някакво бижу, а билет за Лос Анджелис, където решава да изпробва силата на собственото си обаяние.

А никой светски хроникьор никога не се е наемал да преброи „звездните попадения“ на Памела Андерсън, може би и защото тя самата не ги знае колко са. Както заявява пред репортери с присъщата й или може би старателно култивирана безобидност, тя трудно си спомня всички мъже, които е дарявала с ласките си, та били те велики или съвсем земни. Разбира се, помнят се добре браковете й – цели четири, като може да се каже и пет, тъй като едното й преминаване под венчило претърпява второ издание. Ех,  има колкото искаш слухове, че била преспала с холивудски звезди от ранга на Леонардо ди Каприо, Орландо Блум, Киану Рийвс или Джон Траволта, с рокаджии от класа като Лени Кравиц или с рапър като Еминем, но нито една от тези мълви не е подплатена дори с мъглява снимка или  изповед на хотелско пиколо. Знае се със сигурност, че се е гушкала с тартора на „Плейбой“ Хю Хефнър, но това е задължителна процедура за всяка плеймейтка, а Памела е многократна месечна избраница на секс-гуруто. Известни са обаче  предпочетените от нея партньори, които задължително са млади, красиви, духовити, щури и никога не са обременени с прекалена слава. Тоест същите са като нея, допълват се взаимно и се обичат толкова, колкото е писано на Памела да бъде с тях, защото тя е тази, която започва и приключва всяка връзка. И първи сред тези „попадения“ е утвърденият холивудски актьор и бъдещ режисьор Марио Ван Пийбълс, който през 1988 г. я въвежда едва двайсетгодишна в кинаджийската Мека – Холивуд.

В „Спасители на плажа“

Но важна за бъдещата кариера и за световната слава на Памела Андерсън е следващата нейна по-стабилна връзка през 1990 г. с актьора Скот Байо, който е главно действащо лице в сапунка с мижаво участие на Памела. Той изпраща снимките на русокосата секс-бомба, която междувременно е надула бюста си със силикон, на продуцентите на нашумелия в Америка сериал „Спасители на плажа“ и тя веднага е включена в екипа на чаровния Мич Бюханън. Тоест на известния актьор и музикант Дейвид Хаселхоф, с когото Памела никак не се колебае,  за да преспи. Но по-задълго се задържа в чаршафите й, почти през цялата 1991 г., „спасителят“ и любимец на тийнейджърките в Америка и по света, французинът с арменско-тунизийска кръв Дейвид Шарве. През 1992-а и 1993-та година идва редът на шампиона по сърф Кели Слейтър, който също участва в „Спасители на плажа“. Любовта им е на приливи и отливи, пътищата им се кръстосват и по-късно, дори когато той е гадже с популярната актриса Камерън Диас и манекенката Жизел Бюндхен. Но докато са заедно с Памела – сякаш дваамата се надпреварват кой повече да изневерява на другия със случайни партньори. Следва през 1994 г., ама за малко,  популярният в Щатите по онова време певец и композитор на хитови парчета Брет Майкълс.

С Томи Лий

И идва ред на първия брак на Памела Андерсън с Томи Лий - барабаниста на нашумялата отвъд Океана в края на миналия век хеви-метал група „Мотли Крю“. Запознават се в Мексико през 1995 г. и само след 4 дни се женят, обладани според твърденията на съпругата от желанието да имат много деца и щастливо семейство. Господ ги дарява бързо, бързо с двамата им прекрасни синове Брандън и Дилън, но присъщата им щуротията им изиграва лоша шега. Някъде година след като сключват граждански брак, те се снимат с камера пияни и надрусани как се чукат като побъркани на малка яхта. Видеото е, така да се каже, за домашно ползване, но е откраднато от жилището им заедно с други касети и след това е пуснато в продажба. Скандалът е страхотен, Томи се изнервя, става ревнив и в началото на 1998 г. напердашва здраво жена си, която веднага подава молба за развод. По-късно тя ще обяви на всеослушание, че Томи Лий е единствената истинска любов на живота й, но продължавали да се виждат само покрай вече порасналите им синове.

Пам и Кид Рок

А другите бракове на Памела, за които стана дума в началото, са с рокера Кид Рок от 2006-та до 2007 г., с професионалния покерджия и бивша тръпка на русата фурия Парис Хилтън – Рик Саломон през 2007 – 2008 г., и след това през 2014 – 2015 г., както и с двайсетина години по-възрастния филмов продуцент Дан Хейхърст от 2020 до 2022 г. Сред многото свалки на Памела в промеждутъците между браковете й заслужава да се спомене тази от началото на хилядолетия със световно известния шведски модел и актьор Маркус Шенкенберг. За него секс-богинята казва съвсем сериозно, че били намерили време да се сгодят, но не им стигнало такова да се оженят, тъй като и двамата били заобиколени от мераклии и мераклийки, на които било трудно да се откаже.

Както може да се види в излъчения неотдавна по „Нетфликс“ документален филм „Памела, любовна история“, сега секс-бомбата на последните почти четири десетилетия вади от време на време моркови в семейния чифлик в Лейдисмит. Малко се е поналяла, роклята й е бяла, широка и до петите , но макар и на 55 години, лицето й е все така лъчезарно и омайно-похотливо. Само някой да не си помисли, че написаното до тук е съчинение по-картинка или по-точно по кадрите на споменатата лента. Не е, но със сигурност филмът събуди носталгията по великата Памела Андерсън и усещането, че за добро или за лошо, тя остава във всички нас.

3 В „Спасители на плажа“
4 С Томи Лий
5 Пам и Кид Рок
7 Пам обичаше да позира гола 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл