Папа Франциск е получил официална покана за посещение в Северна Корея

Предстоятелят на Римокатолическата църква получи официална покана за посещение в Северна Корея, съобщава изданието The Korea Herald, като подчертава, че нито един папа не е правил визита в изолираната комунистическа страна.

Папа Франциск даде аудиенция на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, в рамките на която изрази готовността си да посети Северна Корея, ако бъде поканен официално, като увери, че „със сигурност" би отговорил положително на подобна молба от страна на Пхенян. Мун Дже-ин е предал на папата лично вербална покана от севернокорейския лидер Ким Чен-ун да посети Пхенян.

По-рано от президентската пресслужба в Сеул съобщиха, че севернокорейският лидер е изразил готовността си да покани папа Франциск на визита в страната. Това е станало в рамките на третата и към момента последна среща между Ким Чен-ун и Мун Дже-ин, която се проведе в Пхенян миналия месец.

Папа Франциск е изразил подкрепата си за усилията на Мун Дже-ин за установяване на мир на Корейския полуостров. „Силно подкрепям усилията на правителството на Южна Корея, което работи за мирния процес на Корейския полуостров", са думите, които предстоятелят на Римокатолическата църква е казал на госта си от Сеул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят