Румен Петков: Стремежът на братския руски народ да освободи България е била битка без икономически интереси

Кейти Пери и Орландо Блум се сгодиха Певицата получи годежен пръстен за близо 5 милиона долара

Шофьорът, който удари колата на Шабан Шаулич, бил без книжка

Учени установиха, че депресията ускорява значително стареенето на мозъка

Издъхна жена, подпалила се от отчаяние Драмата се разигра на 14 февруари в стражишкото село Камен

Българка в Атина написа стихотворение за Васил Левски

Почина клошар, подпалил брадата си с цигара 74-годишният несретник е издъхнал в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”

Задържаха мъж, подал фалшив сигнал за бомба в хотел в Търново Гостите и персоналът на туристическия обект били изведени от сградата

В. „Комерсиант“: „Газпром“ обмисля построяването на „Турски поток-2“

Спипаха двама 18-годишни, нападнали и ограбили възрастна жена в дома й

Започна операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

„Петицата“ е баварец №1 в България Германската компания остава лидер на пазара на луксозни коли

Банките готови за стрес тестовете на ЕЦБ Активите им възлизат на 105,6 млрд. лв., което е ръст със 7,9% на годишна база

Престрелка в туристическия квартал в Ню Орлиънс, петима минувачи са ранени

Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност: Глобалните играчи все още не са готови да поемат отговорностите

Парламентът прие бюджета на НЗОК за 2017 г. на първо четене

Парламентът прие бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2017 г. на първо четене.

„За“ Закона за бюджета на НЗОК за 2017 г. гласуваха 98 народни представители, „против“ – 51, „въздържали се“ – 5, с което той бе приет.

Според вносителите с бюджета на НЗОК се постига гарантиране на пакета здравноосигурителни дейности в обхвата на задължителното здравно осигуряване, като спрямо закона за 2016 г., през 2017 г. за НЗОК са осигурени 247,7 млн. лв. допълнителни средства. Целта на бюджета на Касата е да се осигури достъпна, качествена и своевременна медицинска помощ на здравноосигурените лица и равнопоставен достъп на лечебните заведения, отговарящи на условията за сключване на договори с НЗОК, до възможността да предоставят медицински и дентални дейности професионално и на високо ниво.

За 2017 г. здравноосигурителните вноски са разчетени в размер на 2 279 730 000 лв. Средствата са със 158 730 000 лв. повече в сравнение със същите през 2016 г. Общо разходите и трансферите по проекта на бюджет на НЗОК за 2017 г. са в размер на 3 452 816 000 лв. Средствата за здравноосигурителни плащания по проекта за 2017 г. са в размер на 3 032 000 500 хил. лв., или увеличение с 222 752 500 лв. спрямо Закона за бюджета на НЗОК за 2016 г.

В рамките на дебата председателят на Здравната комисия в Народното събрание и народен представител от ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова заяви, че предвиденият бюджет на Здравната каса за 2017 година категорично гарантира финансова стабилност на здравноосигурителната система в България.

Д-р Емил Райнов от БСП посочи, че група та му няма да подкрепи бюджета на НЗОК за 2017 г.  От ДПС също заявиха, че няма да дадат подкрепата си за законопроекта.

Димитър Байракатров от ПФ обяви, че ще подкрепи бюджета на Здравната каса за 2017 г, но отчете, че в него има редица слабости. Д-р Георги Кючуков от ПГ на АБВ заяви, че бюджетът на Касата е увеличен с 247 млн. лв., но посочи, че според него не е балансиран.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Д-р Емил Райнов от БСП посочи, че група та му няма да подкрепи бюджета на НЗОК за 2017 г. От ДПС също заявиха, че няма да дадат подкрепата си за законопроекта.“ – ще подкрепят на уйнa си сливaта…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.