Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Затварят пътя през Широка лъка в неделя заради кукерския фестивал

Отложиха световното първенство по тенис заради коронавируса

Проф. Петко Салчев е единственият кандидат за управител на НЗОК

Горя къща в Павликенско Огнеборци от Великотърновска област са се отзовали на 18 произшествия заради бурния вятър

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

Руска компания се включва в изграждането на „Турски поток“ в България

Новите жилища в Пловдив с рекорден ръст на цените

Започна учението за реакция при коронавирус на Летище София (СНИМКИ)

Кметът на Перник: С около 2 метра се е повишило нивото на язовир „Студена“ през февруари

Трима души са изолирани в Пловдив след престой в Италия Пробите им за коронавирус пътуват към София

Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Парламентът прие окончателно промените в Закона за туризма

Парламентът прие окончателно на второ четене промените в Закона за туризма.

В шестмесечен срок от влизането им в сила Министерският съвет следва да приеме наредбата за националните курорти. С нея ще се уредят критериите, на които следва да отговарят курортите, за да бъдат обявени за национални, както и организацията и управлението на туристическите дейности на територията им, информира БТА.

В шестмесечен срок трябва да бъде издадена и наредбата по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за условията и реда за обособяване на места за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани.

Регламентира се регистрацията на ски училищата и правилната и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване.

Предоставянето на услуги по обучение на туристи по снежни спортове ще се извършва от ски училища, вписани в Националния туристически регистър. Туристическа дейност като ски училище ще може да извършва регистриран търговец или юридическо лице с нестопанска цел, което има право да предоставя спортни услуги съгласно Закона за физическото възпитание и спорта, не е в производство по несъстоятелност или в ликвидация и има персонал за обучение по снежни спортове.

На работодател, който наеме неправоспособен екскурзовод, планински водач или ски учител, ще се налага имуществена санкция в размер 2000 лв., при повторно нарушение – 4000 лв., реши парламентът.

На лице, което предоставя туристически услуги в некатегоризиран или нерегистриран туристически обект ще се налага глоба в размер от 500 до 5000 лв., съответно имуществена санкция в размер от 1000 до 10 000 лв. При повторно нарушение глобата ще е в размер от 5000 до 8000 лв., съответно имуществена санкция в размер от 10 000 до 15 000 лв., записаха още депутатите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.