Парламентът прие оставката на Делян Добрев

Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител.

"За" оставката на Добрев гласуваха 96 народни представители, "против" - 7 и "въздържали се" - 3-ма, с което предолжението бе прието.

Във вторник стана ясно, че Делян Добрев е взел решение да напусне НС след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Досега той бе председател на Комисията по енергетика към Народното събрание.

Добрев ще остане областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

В началото на пленарния ден две дами положиха клетва като народни представители от ГЕРБ.

Лиляна Радева заема мястото на Данаил Кирилов след като той стана министър на правосъдието. Радева е избрана в 23-ти МИР – София. Радева ще бъде депутат, докато Данаил Кирилов изпълнява функциите министър на правосъдието.

С решение от 7 април 2019 г. ЦИК обявява Ралица Добрева за народен представител от 15-ти МИР – Плевен. Повторното й обявяване се налага, тъй като по-рано тя бе обявена за депутат за времето, в което Цецка Цачева изпълнява функциите министъра на правосъдието. След като Цачева подава оставка като министър, тя е изпратила писмо до ЦИК, с което се отказва от мястото си в парламента и сега се наложи Добрева отново да положи клетва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика