Парламентът реши партиите да не връщат субсидиите на влог

ГЕРБ към БСП: Искате да национализирате като на 9 септември

Депутатите отказаха неусвоените до 3 юни 2019 г. пари от партийните субсидии да бъдат върнати в държавния бюджет. Предложението беше направено от лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители между двете четения на Закона за държавния бюджет. „За“ гласуваха 67 народни представители, „против“ - 95, „въздържал се“ - 8, с което той бе отхвърлен.

"БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай иска да ги експроприира", заяви по време на дебатите народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Бюджетна комисия Менда Стоянова.

„Можем да продължим да се замеряме с различни факти от отчетите, които партиите публично оповестяват и които са на разположение на цялото общество, които са депозирани в Сметната палата и по които Сметната палата е направила проверка за тяхното законосъобразно изразходване. Искам твърдо да кажа, че ГЕРБ няма нито една забележка за това, че изразходва незаконосъобразно своите пари. Само че освен законосъобразно използване на парите, има и разумно използване на парите по стопански начин", заяви Стоянова.

"Понеже ГЕРБ е разходвал парите си разумно и понеже ГЕРБ е спазил закона за политическите партии, който го задължава да държи парите си в банки, за разлика от някои други, които имат милиони по касите си, затова сега БСП се вглежда в нашите пари и по стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите“, добави тя.

Коментари

Задължително поле