Парламентът създаде комисия "Грипен"

Временна комисия, която да  проучи изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет, създаде парламентът. Работата й няма да спира процеса на придобиване на нов тип боен самолет от Министерски съвет, а ще цели постигне по-голяма яснота и прозрачност в обществото относно един от най-големите инвестиционни разходи за превъоръжаване на армията, уточняват инициаторите на новия орган, създаден по предложение на  ПП ГЕРБ.

Комисията бе одобрена с 114 гласа „за”, 69 – против и 9 – „въздържал се”. Тя се се създава на пропорционален принцип общо от 19 членове в съотношение: ГЕРБ – 8 представители, „БСП за България” – 6, „Обединени патриоти” – 2 , ДПС – 2, ВОЛЯ – 1.

Предложението за това дойде от парламентарната група на ГЕРБ, а в мотивите му е записано, че заключителният етап от процедурата се е развил по време на служебното правителство с премиер Огнян Герджиков, а това според тях е период без ефективни методи за упражняване на контрол на изпълнителната власт, заради неработещия парламент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България