Парламентът създаде комисия „Грипен“ Работата й няма да спира процеса на придобиване на нов тип боен самолет от Министерски съвет

Временна комисия, която да  проучи изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет, създаде парламентът. Работата й няма да спира процеса на придобиване на нов тип боен самолет от Министерски съвет, а ще цели постигне по-голяма яснота и прозрачност в обществото относно един от най-големите инвестиционни разходи за превъоръжаване на армията, уточняват инициаторите на новия орган, създаден по предложение на  ПП ГЕРБ.

Комисията бе одобрена с 114 гласа „за”, 69 – против и 9 – „въздържал се”. Тя се се създава на пропорционален принцип общо от 19 членове в съотношение: ГЕРБ – 8 представители, „БСП за България” – 6, „Обединени патриоти” – 2 , ДПС – 2, ВОЛЯ – 1.

Предложението за това дойде от парламентарната група на ГЕРБ, а в мотивите му е записано, че заключителният етап от процедурата се е развил по време на служебното правителство с премиер Огнян Герджиков, а това според тях е период без ефективни методи за упражняване на контрол на изпълнителната власт, заради неработещия парламент.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.