Паси прибра Поптодорова в Атлантическия клуб

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова ще бъде назначена в Атлантическия клуб. Новината потвърди президентът на организацията Соломон Паси. “Американските НПО върнаха един отличен професионалист в България”, заяви пред “Труд” Соломон Паси.

Още в първите часове, след като се тиражира информацията за инцидента на летището във Варшава, президентът на Атлантическия клуб лично се ангажира с публичната защита на Елена Поптодорова. И заяви пред Би Ти Ви: “Както се казва, всяко зло за добро - американците, които загубиха един добър служител, го отстъпват на българите.”

Паси отбеляза, че Поптодорова е “много стойностен професионалист и към днешно време може да се каже, че няма много такива”.

Както е известно, веднага след скандала с луксозната опаковка козметика на полското летище Елена Поптодорова подаде оставка като директор на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет, влиятелна неправителствена организация. А в мотивите си отбеляза “по лични причини”. И към момента Поптодорова е член на управителния съвет на Атлантическия клуб. На каква позиция ще бъде назначена бившата ни посланичка в САЩ, предстои да бъде уточнено до дни.

Коментари

Задължително поле