Патриотите внасят промени в Наказателния кодекс срещу проявите на радикален ислям

Предлагаме да бъде криминализирано проповядването на радикален ислям, както и на всяка идеология, която използва верски убеждения за политически цели, пропагандира изменение на съществуващия конституционен ред, и предлагаме това да се наказва с 1 до 5 години затвор и глоба до 5000 лева. Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров заяви, че народните представители от „Обединени патриоти“ ще внасат законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс за въвеждането на санкции срещу проявите на радикален ислям.

„Коренът на съвременния тероризъм, на този бич на съвременната цивилизация, е в радикалния ислям- една идеология, а не религия, въоръжавайки се с религиозни аргументи се опитва да променя настоящия свят към някаква утопия“, обясни Веселинов.

„България не е изолиран остров, който не се влияе от общите тенденции, проблемът и работата по този въпрос са част от основните задачи на патриотите в парламента. В миналия парламент приехме закон, който забранява носенето на бурки като един от символите на агресивната ислямистка идеология“, посочи Искрен Веселинов.

Той уточни, че „Обединени патриоти“ дават дефиниция на радикален ислям– идеология, която пропагандира създаване на „Ислямска държава“, Халифат, предимство на законите на Шериата пред светските, насилствено налагане на религиозни принципи и норми на поведение, характерни за исляма, насилие във вид на Свещена война.

„Това е един закон, който защитава ислямското вероизповедание, такова каквото го познаваме-умерено , градивно и елемент от сегашния обществен живот в България“, обясни Искрен Веселинов. „Следващата ни законодателна инициатива ще бъде сериозна преработка на Закона за вероизповеданията, който да ограничи влиянията на институционално ниво“, каза още народният представител от „Обединени патриоти“.

 

Коментари

Задължително поле