Патриотите честват 125 години от основаването на ВМРО

На 23 октомври се навършват 125 години от основаването на ВМРО.

"Вече 125 години родолюбивата организация защитава правата на българите, където и да се намират по света, и се бори за духовното и културно единение на всички сънародници от Мизия, Тракия, Македония", се казва в съобщение по повод годишнината, разпространено от пресцентъра на партията.

Тържествено датата ще бъде отбелязана на 23 октомври (вторник) от 12.00 ч. с поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия, отдали живота си за свободна и целокупна България. На паметника, който се намира на бул. „Стефан Стамболов“ № 2 (ъгъла на булевардите „Тодор Александров“ и „ Христо Ботев“), ще бъдат поднесени цветя и венци.

На тържеството ще присъстват лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, народни представители, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на ВМРО, българи от Македония и Западните покрайнини. Ще присъстват и представители на Сдружението на родовете от Македония, СПС „Защита“, НСКЗВ „За честа на пагона“, Македонския научен институт, Национално движение „БГ Патриот“.

Коментари

Задължително поле