Певци и танцьори от пет държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

Стотици певци и танцьори от 5 държави пристигат в Горна Оряховица за традиционни фолклорни изяви.С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 20 юни в Горна Оряховица стартират ХІІI Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Преди да стартират фестивалните вечери на 19 юни вечерта е Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Дефилето на участницита в Международния фестивал „Раховче” ще започне на 20 юни в 18 часа и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В ХІІI издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Испания, Молдова, Сърбия и България. В ХV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 20 до 23 юни всяка вечер на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” жителите и гостите на града ще гредат концерти на различни състави, участници във фестивалите. Фестивалните изяви ще продължават на сцената на Летния театър.

На 22 юни в рамките на фестивалите „Раховче” ще гостува Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” – София, а на следващия ден ще се представи щатен танцов състав при АМТИИ – Пловдив. На 24 юни групите от Международния фолклорен фестивал ще гостуват на Петропавловския събор в Лясковец. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои същата вечер на сцената на Летния театър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони