Педали виновни за кризата в "Байерн"

Немският гранд "Байерн" (Мюнхен) няма победа в последните четири мача, а кризата се дължи на педалите, които треньорът Нико Ковач кара играчите да въртят след всяка тренировка. Новината разкри вестник "Билд".

"Звездите в отбора не са доволни от методите на работа на наставника - пише изданието. - След всяко занимание футболистите трябва да карат велосипед между 20 и 30 минути. Играчите гледат на това като извънредно време и излишно претоварване. Подобно нещо се наблюдаваше и при Карло Анчелоти, когато бе начело на "Байерн"."

Италианският спец призна в края на миналата година, че играчите го бойкотирали.

"Футболистите показваха видимо своето несъгласие с методите ми на работа - каза Анчелоти. - И какво се искаше от мен? Да променя това, което правя толкова много години? Това нямаше как да се случи."

И италианецът бе уволнен. Сега обаче "Байерн" се обедини и застана зад Ковач, като ръководството на баварците дори си позволи да обвини медиите в Германия за прекалено суровите нападки. Това се случи на извънредна пресконференция. Тя бе свикана с идеята ръководителите да защитят името на клуба. Германските интернет издания очакваха срещата с журналистите да е заради смяна на треньора Нико Ковач, като дори в медиите се появи и името на евентуалния му заместник - Арсен Венгер. Вместо това шефовете в клуба Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес и Хасан Салихамиджич дръпнаха продължително конско на репортерите, обвинявайки ги в къса памет и лишени от аргументи нападки. Ръководните фактори застанаха плътно зад ветераните Франк Рибери и Ариен Робен, чието бъдеще на “Алианц Арена” няколко сезона поред е под въпрос. Капитанът Мануел Нойер, който отнесе множество обвинения заради слабата си форма, също получи силната подкрепа на ръководството.

"Сега ние ще защитим нашите играчи и треньор – каза Румениге. - Ние не търсим причините за загубите в медиите. Това обаче, което се случи в последно време, показва липса на всякакво уважение и прекрачване на граници. Критиките, които тези играчи, направили толкова много за клуба, получават са истинска лудост. А, вие медиите, величаете трансфера на 33-годишния Кристиано Роналдо, като най-голямата сделка на века.“

Освен играчите на „Байерн“ беше защитен и германският национален отбор, както и самия селекционер Йоги Льов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят