Пенев: Убеден съм в успеха над БФС

Любо Пенев, загубилият кандидат за президентския пост на БФС, даде да се разбере, че не се отказва, въпреки поражението на Конгреса. Eл Голеадор даде обширна пресконференция, заедно със своя щаб, на която обяви, че тепърва започва кампания срещу настоящото ръководство на футбола ни, начело с президента Борислав Михайлов.

„Нищо не е свършило и няма да останем безучастни срещу погрешното управление на това ръководство на Българския футболен съюз - обяви Пенев, получил конфузно едва 36 гласа срещу 463 вота за Михайлов на Конгреса през февруари. - Сигурен съм в крайния успех. Не съм очаквал толкова нарушения, свързани с прозрачността и демократичността на изборите. Освен това настоящото ръководство е създало различни форми за източване на клубовете. Отношението към тях е тоталитарно и надменно. На дъното на дъното е футболът ни. Със сегашното ръководство нямаме никакъв шанс това да бъде променено.“

С цел да спечели битката с БФС, щабът на Пенев ще влезе в съда, където ще се разглежда легитимността на изборния Конгрес. Това призна адвокат Емилия Живкова, част от екипа на екс националния селекционер.

Николай Илиев, бивш шампион с „Левски“ и дясна ръка на Пенев в катастрофиралата опозиция обяви причините за краха. По думите му основните методи, които са произвели „този манипулативен вот“ били 143 клуба-фантоми плюс огромен брой пълномощни издадени на хора, които нямат нищо общо с клубовете. Също и тройната бюлетина с имената на кандидатите, поставяна в полупрозрачни пликове. Илиев добави и още причини като присъствие на охранители около тъмните стаички за вота и недопускането на опозицията при формирането на комисиите за провеждане на ключовата точка от форума.

„Изпълкомът е приет извън правилата на устава и по всички изброени нарушения очакваме сериозна прокурорска проверка“ - обяви Илиев.

Несериозно обаче прозвуча финала на неговото изявление. Илиев поиска оставката на спортния министър, а един от основните му доводи бе слух във футболната общественост. Мълвата носела, че Красен Кралев планирал да се включи в битката за президентския пост на БФС от следващия мандат. И така признанието за „работата по слухове“ съвсем принизи опозицията след катастрофалното поражение с 463:36.

Снимка: Sportal.bg

Коментари

Задължително поле