На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Пенсионни фондове влагат пари в недвижима собственост

Пенсионните фондове в Дания се насочват към покупката на жилища.

Нисък риск и стабилна възвръщаемост

Пенсионни фондове отговарят на отрицателните лихви, като изкупуват все повече имоти, за да запазят възвръщаемостта си. От осемте най-големи датски пенсионни фонда шест твърдят, че планират да разширят портфейла си от имоти, съобщи агенция Блумбърг. Редица фондове очакват, че доходността на държавните ценни книжа ще остане отрицателна през следващите години. Вече над седем години лихвите в Дания са под нулата, повече от която и да е друга страна в света.

Ян Остергаард от фонда Industriens Pension, който има активи на стойност около 26 млрд. долара, казва, че привлекателността на недвижимите имоти се дължи на “ниския риск” и “стабилната възвръщаемост”. Михаел Брун, ръководител на имотното подразделение на PFA Pension, което контролира активи на стойност 90 млрд. долара, посочва, че повечето от инвестициите на втория по големина пенсионен фонд в Дания са насочени към т. нар. основни проекти. Те включват изкупуване на луксозни имоти и инвестиране в нови сгради, които не се нуждаят от основен ремонт. Но PFA осъществява и проекти, при които съществуващи имоти са реновирани, допълва той.

Един от големите чуждестранни купувачи на жилищни имоти в Дания е американската компания Blackstone Group. Тя придобива жилища и след ремонтирането им ги дава под наем на значително по-висока цена. Това наскоро предизвика гнева на датския министър по жилищната политика Кааре Дибвад. Компанията отговори, че ремонтира сгради, които не са подобрявани “от десетилетия”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.