Пентагонът изготвил план за удари по Иран

Екипът по национална сигурност в Белия дом е поискал от Пентагона през есента да предостави възможности за удар срещу Иран, след като свързана с Техеран бунтовническа групировка изстреля 3 артилерийски снаряда по дипломатическия квартал в Багдад. Това съобщи “Уолстрийт джърнъл”, като се позова запознат анонимен източник.

Пентагонът е подготвил искания план, но не е ясно дали възможностите за атаки са били предадени на Белия дом, нито дали президентът Доналд Тръмп е знаел за искането. Не е известно и доколко сериозни са инициативите за атака срещу Ислямската република. Настоящи и бивши служители на US администрацията заявили, че искането било посрещнато с голямо безпокойство в Пентагона и в Държавния департамент. В коментар военното ведомство на САЩ подчерта, че осигурява на президента опции за противодействие на най-различни заплахи.

В същото време израелският премиер Бенямин Нетаняху заплаши да засили атаките срещу ирански военни цели в Сирия и потвърди, че Израел е нанесъл удари през уикенда по военен склад на Техеран на летището в Дамаск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят