Пентагонът планира изпращане на хиляди войници в Близкия изток

На фона на напрежението с Иран, Пентагонът ще представи планове на Белия дом за изпращане на няколко хиляди войници в Близкия изток, съобщава Фокс Нюз. Става дума за изпращане на 10 хиляди войници.

Според източници на медията се обмисля и разполагането на батареи зенитни комплекси Пейтриът и бойни кораби. Съобщава се, че окончателното решение все още не е взето и не е ясно дали Белият дом ще одобри изцяло или частично плановете на Пентагона.

На фона на ескалацията на ситуацията около Иран, Съединените щати разположиха в Персийския залив и близо до него най-малко седем военни кораба и доставиха противоракетната система Пейтриът. В Пентагона тази стъпка беше наречена реакция на "признаците на засилената готовност на Иран да извършва офанзивни операции срещу американските сили и за защита на нашите интереси".

Американският президент Доналд Тръмп по-рано изрази надежда, че САЩ ще могат да избегнат война с Иран. Върховният лидер на Ислямската република Али Хаменей заяви, че Техеран не възнамерява да води война с Вашингтон, но ще продължи да се противопоставя на САЩ.

Коментари

Задължително поле