Пентагонът разследвал сигнали за НЛО в продължение на години

Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че от 2007 до 2012 г. е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени във въздуха, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитиран от ДПА. Програмата изучавала на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), за каквито често съобщавали военни пилоти.

Програмата за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи е имала бюджет от 22 млн. долара годишно, като целта й било проучването на неидентифицирани летящи обекти.

Според описанията на пилотите, тези обекти превъзхождат по възможностите си всякаква въздушна техника, на въоръжение в САЩ и други страни. Освен това понякога тези апарати "нарушават дори законите на физиката". Задачите на служителите на Пентагона, включени в тази програма, включвали разговор с военните, забелязали нещо необичайно във въздуха.

Според вестника създаването на програмата се дължи на сенатора от щата Невада Хари Рийд, бивш лидер на групата на Демократическата партия в горната камара на американския парламент.

По-голямата част от средствата по програмата са били превеждани на фирмата "Бигълоу аероспейс", която се намира в щата Невада. Предприятието, което и в момента работи с НАСА, не беше открито за коментар.

По данни на в. "Ню Йорк таймс" Луис Елисондо, ръководил програмата от основаването й, е заявил, че тя е продължила и след спирането на финансирането през 2012 г. Елисондо напусна Пентагона през октомври тази година.

Инициативата не била засекретена, въпреки че за съществуването й знаели много ограничен брой хора.

В същото време, както твърди един от бившите служители на Конгреса на САЩ, в Пентагона не са си били поставили задача да намери доказателства за съществуването на извънземни. На първо място те се опасявали, че НЛО може да се окажат последните разработки на Русия или Китай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят