„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Перата обвинен за „противозаконно лишаване от свобода“ на трима афганистанци

Петър Низамов-Перата

Районна прокуратура – Малко Търново предаде на съд Петър Низамов от гр. Бургас. Той е подсъдим за това, че на 10.04.2016 г. около 14.15 часа – 15 часа в местността „Киров гроб“ в землището на с. Евренозово, общ. Малко Търново, в съучастие като извършител с неустановено в хода на разследването лице, противозаконно лишил от свобода А. А. Исхаки роден на 01.01.1998 г. в гр. Баглан, Р. Афганистан, Д. Д. Доост роден на 01.01.1997 г. в гр. Баглан, Р. Афганистан и С. Т. Саадат роден на 01.01.1997 г. в гр. Ненгархар, Р. Афганистан – престъпление по чл. 142 а ал.1, във вр. с чл. 20 ал. 2 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Низамов е обвинен и за това, че на 12.04.2016 г. в апартамент в гр. Бургас ул. „Ивайло“ № 44, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – коноп с нетно тегло 1.015 гр. – престъпление по чл. 354 а ал. 5, във вр. с ал. 3, във вр. с чл. 23 от НК.

В началото на 2016 г. Петър Низамов чрез социалната мрежа „Феисбук” започнал да организира неформална група лица самоопределяща се като цивилни отряди за защита на българските майки и вярата. Низамов взел решение да обикаля българо – турската граница с негови съмишленици и да залавят бежанци около границата на българска територия. По време на контактите си Низамов и лицата от „Фейсбук“ обсъждали намерението си за залавяне на бежанци по границата.

За целта Низамов се обадил на свой познат – свидетеля Г.М., с когото се познавали от ученическите години да му покаже границата в района на река Резовска. Г.М. познавал много добре граничния район, тъй като работил като лесничей към Горско стопанство с. Граматиково, общ. Малко Търново и през месец март на 2016 г. водил Низамов до границата на река Резовска и му показал района. С оглед подготовката си по залавяне на бежанци, Низамов си закупил на 03.04.2016 г. от ловно – рибарски магазин находящ се в гр. Бургас газов пистолет марка „Зораки“ модел 914 и 13 патрона за него. Също така, за да се придвижва в гориста местност с предварителен договор за покупко-продажба от 11.03.2016 г. се снабдил с джип марка „Сузуки“.

На 09.04.2016 г. Низамов се срещнал в спортна зала в гр. Бургас със свидетеля И. П., като се уговорили на следващия ден да отидат в района с. Евренозово до границата, за да залавят бежанци. На 10.04.206 г. Низамов взел закупения по-рано газов пистолет и нож – тип „мачете“ и отишъл сутринта до дома на И.П. с джипа „Сузуки“. Двамата тръгнали с джипа в посока гр. Созопол и спрели на бензиностанцията на „Лукойл“ на изхода от гр. Бургас в посока кв. Крайморие. На уговореното място те се срещнали с лица пристигнали с втори джип. Хората от така сформираната група не се познавали по между си и се организирали чрез социалната мрежа. Двата джипа потеглили в посока с. Евренозово, където в района на местността „Киров гроб” спрели на черен път около 14.15 часа. Низамов и още две лица неустановени в хода на разследването (едното с шапка тип маска на лицето си) се отделили от останалите и се отправил към границата в местността „Киров гроб”. Останалите 7 човека се пръснали на две групи от по трима и четирима, като във втората образувана група бил И.П., който познавал друго момче от групата с името Иван. И.П. и другите две момчета били в близост до групата на Низамов и имали възможност да чуват движението им. Третата група се отдалечила, като поддържали връзка с останалите чрез радиостанции.

По това време в местността се намирали свидетелите Саадат, Доост и Исхаки – граждани на Република Афганистан. В началото на месец февруари на 2016 г. същите решили да напуснат родната си страна поради военни действия водени на територията на страната. Последователно преминали в Пакистан, Иран и в Турция, където в гр. Истанбул се събрала група от 25 човека –всички граждани на Р. Афганистан. От гр. Истанбул в Р. Турция с микробус били закарани в района на българо – турската граница. През нощта на 9/10.04.2016 г. свидетелите Саадат, Доост и Исхаки заедно с останалите афганистанци от групата преминали под оградата на българо – турската граница, водени от турци, говорещи кюрдски и се придвижвали пеша през гората. На 10.04.2016 г. тримата свидетели Саадат, Доост и Исхаки спали до късно сутринта и когато се събудили установили, че са изоставени от групата и са сами в непозната за тях местност на българска територия.

Отделилата се група на Низамов се отправила в посока на границата и се натъкнала на тримата свидетели. Низамов с неустановеното в хода на разследването лице с маската повалили Доост, Исхаки и Саадат на земята и с помощта на кабелни превръзки – тип миши опашки вързали ръцете им отзад на гърба и ги притиснали към земята, с което ги лишили от възможността да се придвижват свободно. След това Низамов завързал и тримата свидетели заедно един към друг, с което също ги лишил от възможността за придвижване. Към този момент се присъединили останалите лица от другите две групи. След като лишил от свобода тримата пострадали, Низамов започнал да ги удря с ритници по краката, както и с шамари. След това Низамов и неустановеното лице с маската започнали да претърсват лежащите на земята свидетели, бъркайки в джобовете им и претърсили ръчния им багаж. Низамов започнал да обикаля около лежащи Доост, Исхаки и Саадат държейки в едната си ръка газовия пистолет, а в другата ножа тип мачете, с което допълнително ги плашел. След като не намерили никакви ценни вещи, Низамов и лицето с маската, започнали да разпитват Саадат дали носи „мъни“ (пари) и „телефон“, но и тримата Саадат, Доост и Исхаки нямали в себе си пари и телефони, както и други ценни вещи.

Тези действия продължили около 30 минути. След тези си действия Низамов освободил Саадат, Доост и Исхаки и им разпоредил да вървят към Р. Турция. Тримата свидетели – афганистанци се отправили в посока на турската граница, като отишли в местността „Дълбокия алчак“ в близост до река Велека. Въпреки, че е разполагал с мобилен телефон Низамов, както и останалите лица не са уведомили органите на МВР за задържането на тримата афганистански граждани.

В гр. Бургас обвиняемият Низамов живеел в апартамент находящ се на улица „Ивайло“ № 44. При задържането на 12.04.2016 г. в Низамов били открити връзка от два ключа, които отваряли входната врата на апартамент находящ се на ул. „Ивайло“ № 44 в гр. Бургас. На посочения адрес е направено претърсване и изземване на 12.04.2016 г., в хода на което е установено количество суха тревна маса 1.015 гр., намираща се в пликче, намерено върху шкаф до мивката в кухнята.

Очаква се Районен съд – Малко Търново да определи дата на съдебното заседание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. хахаха… евроатлантическата простотия покорява нови върхове с обвиненията за високорисков коноп и незаконно задържане на незаконно влезли лица. а кога ще подгонят некадърната бъчварова за несправяне със задълженията си и изнасяне на невярна информация?

  2. Престъпниците на България са ….. Всички които са били във власта от …. 1989 ….. до ….. 2016 ….. От президенти те , до наи ниските етажи на власта …. Това са престъпниците на България … Това са виновниците за тази тежка национална катастрофа …. Затворите са пълни със беден изтрадал окраден народ , от престъпниците .. Место да са по затворите , те раздават присъди на хорта които окрадоха … За 27 . години окрадоха България , и няма осъден за ограбването на България … Е как да има , като всички които са били във власта тези 27 години са крали като за световно , как да се съдят сега едни други … Престъпници нагли …. Ешави няма да тормозите хорта ..

  3. значи незаконно пресичащите граница имат повече права от гражданите на тая … територия?

  4. Kak може да се вярва на тези цигани, които твърдят,че и тримата имат рожд. дата на 01 януари ?? В цяла Европа се възмущават хората, че емигрантите получават повече пари от местното население и дори на места искат да увеличат данъците, за да не се задъхва систем . Европа ще стане черна и мюсулманска – жалко за децата ни !!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.