Песен на Нели Рангелова е тазгодишният лидер на фестивала за поп и рок музика "София 2023" (СНИМКИ)

Снимки: Анита Иванова

Песента на Нели Рангелова - "Чай от ласки", е големият победител на XIII-тото издание на Фестивала за българска поп и рок музика "София 2023", който се проведе снощи в зала 1 на НДК.

Ден след празника на столицата, който по традиция отбелязваме на 17 септември, се проведе и музикалната вечер с нови български песни.

Нели Рангелова представи балада по текст на Константин Филипов, който от години пише стихове, а музиката и аранжиментът са на Рафи Жамакорцян. Песента ѝ събра оценка 10 от фестивалното жури. 

Тя бе заложила на класическа черна рокля и обувки на висок ток.

След като получи статуетката си, Нели обяви, че подготвя свой концерт в Софийската опера на 17 октомври по повод 45 години откакто е на сцена.

Второто място остана за Илия Ангелов, а третото - за новата група „Реюнион“.

Маргарита Хранова спечели вота на медийното жури с песента "Моят ден бъди" по музика и текст на Биляна Ангелова и аранжимент на Светозар Заров.

Маргарита Хранова

Тази година във фестивала за призовите места се състезаваха 14 песни. На сцената излязоха още - Искрен Пецов и Латинопартизани, Симеон Владов, Божидара Симеонова, Георги Низамов, Ивета Петрова, Димитър Нинов, Deja Vu и групите „Фанданго“, „Конкурент“ и „Хоризонт“, които пяха под съпровода на Фестивалния оркестър „София“.

Гала концертът завърши с тържествена церемония по награждаването.

Освен това бе връчен и специален плакет за цялостно творчество на Йорданка Христова, която тази година отбеляза 60 години на сцена. Наградата ѝ връчи лично столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес