Песков: Не изключвам риска Русия да бъде изключена от западните платежни системи

Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков не изключва риска Русия да бъде изключена от западните платежни системи, отчитайки неприятелското отношение към страната от редица държави, предава ТАСС.

„Можем да заявим със сигурност едно нещо. Че под една или друга форма ограниченията срещу Русия се използват от редица държави, които преследват целта за такова незаконно ограничаване на Русия от гледна точка на международното право“, заяви говорителят на Кремъл на пресконференция във вторник. „Тези ограничения се проявяват в най-различни форми, това е доста непредсказуем процес, поради което в рамките на този процес, като се вземе предвид такава недружелюбна и понякога дори враждебна форма на поведение към нас, не може да се изключи нищо“.

Според него руската платежна система „Мир“ вече е узряла достатъчно и в крайна сметка ще получи глобално разпространение. „Виждаме, че сега тази система вече е станала достатъчно силна. Да, тя все още няма международно обращение, но все пак има страни, в които тази система може да се използва. И сега никой не се съмнява, че тази система в крайна сметка ще се разпространи в световен мащаб“, каза Песков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия