Петима гимназисти управляваха община Монтана

Дванадесетокласничка от Монтана стана за един ден кмет на областния град край река Огоста. Възпитаничката на Природо-математическата гимназия Енея Георгиева инспектира заедно с градоначалника Златко Живков ремонта на актовата зала в сградата на училището в което учи.

„Впечатлена съм от динамиката, отговорността и взимането на много решения в различни области, които се налагат в ежедневието на един кмет”, заяви момичето пред журналисти.

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е: „Вдъхнови бъдещето“. Петима ученици влязоха на работа за един ден в община Монтана.

На заместник кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово-стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на общината бе Ралица Николова – също от ФСГ.

Те се запознаха с основните задачи, които решава ръководството на общината в управлението на европейските проекти, административните услуги, градоустройството, чистотата, общинската собственост хуманитарните дейности, международното сътрудничество и най-вече с планирането на проекто-бюджета за 2019 година. Участниците в инициативата получиха от кмета Златко Живков сертификати за управлението си и туристически раници, оборудвани с термос, шалте, шапка и бутилка за вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони