Петима души са арестувани за побой в Пещера

Снимка: Архив

Петима души са задържани в Районното управление на полицията в Пещера за нарушаване на обществения ред и побой в кв. „Луковица”, съобщиха от на ОДМВР-Пазарджик.

Вчера следобед на улица в квартала възникнала разпра между група мъже. Напрежението бързо ескалирало, в резултат на което бил нанесен побой с използване на дървени дръжки на инструменти на 51-годишен мъж от квартала.

Мъжът е транспортиран от екип на „Спешна помощ” в МБАЛПазарджик с фрактура в областта на крака и травми на главата, без опасност за живота. Междувременно в полицейското управление в Пещера били получени сигнали за нанесени щети по две постройки в района, собственост на мъж и жена живеещи в „Луковица”.

Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки към тях. От съседно жилище е установена и кражба на мобилен телефон. За изясняване на случилото се и залавяне на

извършителите са предприети незабавни действия от страна на дежурните екипи от РУ-Пещера. Сформирана е група от служители на криминална и охранителна полиция, разследващи полицаи и експерт. По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик на място пристигнали и автопатрули от районните управления в Пазарджик и Септември, които да подпомогнат колегите си.

В резултат на предприетите действия за възстановяване на обществения ред и разследване на случилото се са задържани петима мъже на възраст между 19 и 49 години, всичките от Пещера. Полицаите установили, че стара вражда между два фамилии, живеещи в пещерския квартал е причина на конфликтите, последвани от побой и вандалски прояви.

Случая е под наблюдението на Районната прокуратура. Продължава работата по документиране на извършените престъпления и установяване и на други лица взели участие в извършването им. Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България