Петков подари юбилейна марка на Неофит

Български и руски митрополити ще участват в честването на Плевенската епопея

Обсъдено бе и възстановяване на паметници

Румен Петков подари на Негово Светейшество патриарх Неофит първата официално валидирана пощенска картичка с плик, посветена на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

Образци от изданието получиха и всички останали представители на Св. синод. “Като православни християни, като хора, които сме с твърдата убеденост, че църквата е в основата на съхраняването на българския дух и нация през вековете, подаряваме като символ на вярата ни първата валидирана пощенска картичка, посветена на героичните събития, свързани с юбилея от освобождаването на Плевен на Негово Светейшество патриарх Неофит”, посочи Петков.

Обсъдени бяха и възможностите за възстановяване на паметниците, посветени на историческите събития от преди 140 години.

На честванията, посветени на Плевенската епопея, които ще се състоят на 10 декември, ще присъстват множество представители на българската и руска православни църкви, сред които Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Ловчанският митрополит Гавриил, Плевенският митрополит Игнатий, който е и домакин на събитието. Участие ще вземе и руският митрополит Исидор, който е официално наследилият като владика руски патриарх Негово Светейшество Кирил.

Коментари

Задължително поле