Петя Аврамова: Няма да позволим реваншизмът, изчегъртването и фалшивите новини да бъдат дневен ред на страната ни

Снимки: ПП ГЕРБ

Коалиция ГЕРБ-СДС откри кампанията си за област Враца с представяне на кандидатите си за народни представители на събитие в Градска концертна залапред съмишленици и симпатизанти. 

„Благодаря за Вашето доверие към ГЕРБ, с което направихте възможно управлението на държавата, в рамките на десетилетие, да бъде стабилно, сигурно и предвидимо!“, обърна се към присъстващите водачът на листата на ГЕРБ-СДС Петя Аврамова. „За това време чрез политическата програма, стратегията и действията на правителствата на ГЕРБ доказахме, че можем да управляваме държавата добре, да носим политическа отговорност, дори в трудни моменти, да взимаме дори непопулярни решения, ако това е в полза на държавата, да се справяме с кризи“, припомни Аврамова. 

„За съжаление, днес сме в криза на държавността, породена от модела на подмяната, който се наложи бързо с инструментите и средствата на служебния кабинет на президента и предхождащите го сценарии на партиите, разиграни в 45-тото Народно събрание“, добави тя. Петя Аврамова декларира решимостта на ГЕРБ и СДС да се противопоставят на налагащия се порочен модел. „Няма да позволим реваншизмът, „изчегъртването“, заплахите и фалшивите новини да продължават да бъдат единствените точки от дневния ред на страната ни. Не сме съгласни стратегическите инфраструктурни и икономически проекти да бъдат блокирани!“, заяви тя.

„В началото сме на предизборна кампания, в която отново и с пълна сила ще властват популизмът и компроматите. В нея няма да чуем от нашите опоненти идеи ЗА, има само крясъци Против“, каза още Петя Аврамова. По думите й, в предстоящата предизборна кампания ГЕРБ-СДС ще представят политиките и приоритетите си за бъдещото развитие на България и няма да се включва в компроматни войни. „Ние ще говорим за големите инфраструктурни проекти, които искаме да завършим; за тези, които трябва да стартираме, за да осигурим добра свързаности развитие на цялата страна; за мащабни инвестиции за подобряване на ВиК структурата; за подобряване на жилищния и сградния фонд в страната ни; за увеличаване доходите на българските граждани; за запазване на сегашните нива на данъците; за продължаваща модернизация на образованието; за енергийна независимост; за по-красиви и уредени градове и села; за развитие на икономиката чрез иновации; за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите“, заяви Аврамова.

В листата на коалиция ГЕРБ-СДС са включени много млади хора, доказали се в обществения живот, популярни личности в област Враца, представители на гражданската квота и коалиционния партньор СДС. Под номер 2 в листата на ГЕРБ–СДС е народният представител от 43-то, 44-то и 45-то НС Красен Кръстев. На трето място е един от най-уважаваните лекари в областта, управителят на СБАЛПФЗ – Враца д-р Костадин Шахов.

На четвърто място в листата на ГЕРБ–СДС е представителят на гражданската квота в листата, известният в цялата страна ръководител на ансамбъл „Мездра“ Мирослав Аспарухов, който беше депутат от ГЕРБ–СДС в 45-то НС. На 5-то място е предприемачът и член на УС на „Ботев Враца“ Мартин Харизанов. На 6-то място е Драгомир Маринов, представител на общинската структура в Козлодуй, доктор по икономика и общински съветник в ОбС – Козлодуй. На седмо място е още един млад човек инженерътгеодезист Владимир Миленков. На 8-мо място е бившият зам.-областен управител Мирослав Комитски. След него на 9-то място е представителят на коалиционния партньор СДС Миглена Горанова, тя е социален антрополог и бивш общински съветник в София. На 10-то място е офталмологът и председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Враца д-р Иво Ралчовски. Единадесета е Ралица Добрева, народен представител в 44-то НС и областен управител на област Плевен в периода 2014–2017 г. На 12-то място е Светослав Спасов, икономист по образование и общински съветник в ОбС – Козлодуй.

Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС бяха подкрепени от кметове на ГЕРБ от областта. В представянето взеха участие кметът на Враца и общински ръководител на ГЕРБ-Враца Калин Каменов, кметът на Бяла Слатина Иво Цветков, кметът на Оряхово Росен Добрев и кметът на Мизия Валя Берчева.

„Аз се гордея, че съм кмет от ГЕРБ, защото благодарение на правителствата на ГЕРБ в община Враца бяха реализирани много проекти, които промениха облика й", заяви Калин Каменов.„Нашите противници знаят, че нямат рационални аргументи срещу изграденото от нас.Нас не ни е страх от реваншизъм. Когато носиш отговорност, неминуемо трупаш и негативи. Затова нашите опоненти избягаха от своята отговорност преди два месеца. Това, което се случва сега обаче, не е алтернатива, то е опасно за държавата“, каза още той.

„Само за 30 дни се върна комунистическият метод на управление“, каза областният председател на СДС Ирина Иванова. „Ние от СДС сме антикомунистическата автентична дясна партия и на тези избори ще бъдем такива.  Заставаме тук заедно с ГЕРБ, за да възстановим реда в настъпилия хаос, за да възстановим достойнството на хората и правото им свободно да избират“, заяви тя.

По традиция ГЕРБ-СДС започна кампанията си с водосвет за здраве и успех в храм „Св. Възнесение“. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика