Пистолетът на стрелеца от подлеза засякъл

Софийският градски съд остави в ареста Иван Тонев, обвинен в опит за убийство

Минувач опитал да ги разтърве

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Иван Тонев, който простреля 50-годишния Кирил Александров след скандал, че кучето му препикало витрината на магазин в подлеза на бул. “България” и бул. “Гоце Делчев”.

Тонев натиснал спусъка веднъж, но пистолетът засякъл и той успял да стреля от втория път. Скандалът между двамата избухна във вторник, когато Александров разхождал кучето си, а то препикало магазина на Тонев. Двамата се скарали заради кучето, имало и реплики по адрес на съпругата на пострадалия.

“Сега ще те убия! Ти си мъртвец”, крещял Кирил Александров към Иван Тонев малко преди изстрелът. Двамата се сбили, а случаен минувач опитал да ги разтърве. След като си тръгнал обаче мъжете се нахвърлили един срещу друг.

Собственикът на кучето извадил палка, а Тонев – законен пистолет. Стрелецът поиска да излезе от ареста, за да лекува зъбите си, а защитникът му твърди, че е действал при самоотбрана. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано. Простреляният Александров е в стабилно състояние и няма опасност за живота му, съобщиха от ВМА.

Коментари

Задължително поле