Пияният водач без книжка, който уби двама, карал със 150

19-годишният водач без книжка, който на 29 септември се качи в колата си с 1,55 промила, блъсна я в стълб и загинаха две момчета, е карал със 150 км/час. За това свидетелства оживелият пътник в колата на име Жоро Илиев, който разказва, че малко преди сблъсъка километражът показвал 150. Пак по показанията на същия свидетел шофьорът Огнян Дебелаков е карал много пъти из „Столипново“ преди това, макар да няма книжка.

Преди да потеглят на фаталното пътуване, момчета пили доста ракия и водка на ромска сватба. След това се качили на опела корса, закупен от бащата на Огнян – Митко Дебелаков, няколко дни по-рано. Бащата също е неправоспособен водач, без книжка е и братът на шофьора убиец. Всички тези подробности станаха ясни в хода на съдебното заседание, след което Огнян Дебелаков остана в ареста. С мярка „задържане под стража“ е и бащата, който е дал колата на неправоспособен водач.

Катастрофата стана в малките часове на нощта. Момчетата отивали да си купят цигари. Заради високата скорост Огнян Дебелаков не успял да овладее автомобила, блъснал се в стълб и двама от пътниците излетели от колата. Загиналите са 16-годишният Джанер и 19-годишният Петър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право