Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Пияни бракониери нападнали стражари във „Воден”

Снимка: Архив

Служител на ловното стопанство „Воден” е пострадал при стълкновение с пияни бракониери, които опитали да избягат, а после се нахвърлили върху стражарите.

Инцидентът е станал миналия петък край разградското село Острово, съобщават от Северноцентралното държавно предприятие, което отговаря и за „Воден – Ири Хисар” в Разградско.

Около полунощ дежурният екип стражари обикалял района, когато се натъкнал на автомобил с 5-6 човека, който осветявал дивеча, излязъл на паша в откритите площи. Виждайки сигналите на охраната, нарушителите отпрашили с висока скорост, а единият хукнал да бяга. Започнало преследване, при което колата на стражарите настигнала тази на бракониерите. Въпреки че горските се легитимирали, нарушителите, които били видимо пияни, оказали съпротива и нападнали екипа. При сблъсъка пострадал един от служителите.
Той е прегледан от съдебен лекар, издадено му е медицинско, а по случая е започнало досъдебно производство, съобщават още от Държавното предприятие.

От там допълват че благодарение на адекватната намеса на стражарите, които повикали и втори екип, бил предотвратен бракониерски лов на територията на „Воден”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.