Плажен бар в Халкидики налага дрескод на клиенти със забрана за влизане

С ход, който се очаква да предизвика реакции и дебати, плажен бар на Халкидики реши да наложи дрескод на своите клиенти.

Поне за Халкидики налагането на специфичен дрескод на плажа изглежда скандално, но е реалност, тъй като в личното съобщение, изпратено от управата на заведението до желаещите да направят резервация, изрично се посочва, че неспазването на дрес кода може да доведе до отказ на влизане.

По-конкретно, споменатият бар на плажа моли клиентите си след 17:00 часа да бъдат с облекло "небрежен шик", но без да изяснява подробности. Това вероятно означава, че джапанките са забранени и се изискват затворени обувки или официални сандали. Клиентите могат да бъдат помолени да носят ленени ризи, панталони или рокля, подходяща за случая. Всъщност, без достатъчно изясняване на облеклото, клиентите са информирани, че ако облеклото им не е подходящо, може да не им бъде разрешено влизане.

Изискване, което е в пълен контраст дори с добре познатите бийч барове на остров Миконос, където посетителите се забавляват без никакви ограничения в облеклото.

Тази новина идва в момент, когато търсенето и цените на плажовете се промениха коренно. На Атинската Ривиера, повишенията на цените на шезлонгите са впечатляващи. За да се потопите на организиран плаж в Атика, трябва да платите до 220 евро за комплект шезлонги с чадър. И то при условие, че е резервирано предварително. Изглежда странно, но обичайните условия за нощен живот са пренесени на плажовете.

„Масата на първия ред“ се превърна в „шезлонг на първия ред“, като седенето пред вълната вече е привилегия. Има "резервни" шезлонги, често с "минимална консумация" и определено време за присъствие, за да се избегне анулиране на резервацията. Пазарният закон за голямото търсене е в сила и тук, като шезлонгите на плажовете се разпродават бързо, особено през уикендите. Предприемачите, осъзнавайки тази тенденция, се погрижиха да осигурят концесионни договори за плажове. Цените на някои плажове са десет пъти по-високи от предишни години, което показва промяната в търсенето и стойността на крайбрежните зони.

С тези развития става ясно, че летните забавления в Гърция се променят, с нови правила и повишени изисквания, както по отношение на цените, така и по отношение на облеклото, а къпането за семейство на някой от организираните плажове вече се превръща в лукс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа