Пламен Константинов след победата с 3:0 над Словения: Можем да бием всеки

Мъжкият национален отбор по волейбол попадна в добър поток на европейското първенство в Полша, след като зае второто място в група „С“. В последния мач в квартета момчетата на Пламен Константинов торпилираха с 3:0 (22, 26, 17) тима на Словения, вицешампион от Евро 2015 в София.

Първите 2 гейма бяха равностойни, а българите ги измъкнаха след силни изяви на Николай Николов и Цветан Соколов край мрежата за решителните точки. Третата част започна с ранен аванс за нашите, което отчая съперника. Соколов бе най-резултатен с 21 точки, а Николов и Николай Пенчев добавиха по 10 т. Митя Гаспарини отговори с 9 т. за словенците, които отиват в тежък поток – плейоф с домакина Полша и евентуален четвъртфинал с победителя от нашата група Русия.

„Мачът беше страхотен, когато спечелиш с 3:0, винаги се чувстваш щастлив – заяви Николов след мача. – Нуждаехме се от тази победа след лошия ни старт срещу Русия и не толкова добрите ни изяви срещу Испания. Показахме, че можем да играем наистина класен волейбол. Ако искаш да си силен отбор, ако искаш да си първи, трябва да биеш всеки.“

Съперник на българите в плейофите е тимът на Финландия, останал трети в група „А“ с единствената си победа над Естония. Мачът е тази вечер отново в Краков, а победителят ще играе утре със Сърбия на четвъртфинал. „Плавите“ завършиха като победител в групата след 3:0 (20, 18, 32) срещу финландците.

„Мисля, че сме физически подготвени да играем мачове ден след ден – обяви Константинов. – Трябва ни по-добър манталитет и можем да бием всеки участник на европейското първенство.“

В останалите плейофи Франция среща Чехия за място на четвъртфинал с Германия, докато изненадващият първенец в група „D“ Белгия чака победителя от мача между Италия и Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт