Платформата „Българско лято“ отива на избори (обзор)

Васил Божков заяви създаването на партия

Смяна на модела и дебат за бъдещето

Платформата за директна демокрация “Българско лято” официално започва да работи от 10 август 2020 г., а целта е превръщането є в политическа партия и участие в следващите парламентарни избори. Това обяви бизнесменът Васил Божков, който е неин създател.

“Преминаваме във втори етап - създаване на политическа сила, която да възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата bgsummer2020”, написа във фейсбук Божков. По думите му, той я предоставя на българските граждани, независимо къде се намират по света, като алтернатива на досегашното управление и политическа власт.

Божков каза, че “Българско лято” е за всички, които искат да участват в дебата за бъдещето на България. Партията ще участва на следващите парламентарни избори. “Искаме да сменим модела - да свалим от върха на партийната пирамида вожда, заобиколен от шепа послушни велможи и да поставим на тяхно място хората, които да диктуват дневния ред чрез постоянни референдуми, а партийното ръководство да изпълнява тяхната воля”, пише в призива към съмишлениците си Божков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика