Обир в оръжеен магазин в столицата

Д-р Кунчв: Днес идват новите ваксини, в аптеките ще са налични в средата на следващата седмица

Броят на изчезналите при пожарите в Калифорния нарасна на 600

Тайните на ръката – хиромантия Купи днес заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Отбелязваме Деня за по-чист въздух От Столична община призовават гражданите да не използват личните си автомобили

Северна Корея тества ново високотехнологично оръжие

40 души са ранени при катастрофа между два автобуса в Германия

Никола Груевски използвал унгарски дипломатически автомобил, за да избяга от Македония

САЩ подготвят съдебен иск срещу Джулиан Асандж

Хубчев сменя половината отбор срещу Кипър

На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия

Платформа обединява информация за столицата Проектът струва 80 хил. лв.

Градската управа в София възнамерява да даде 80 хил.лв., за нова платформа, която да представя разпръснатата по сайтовете информация за града. Предложението за иновацията бе прието от комисията по култура в Столичния общински съвет. „Основните цели, които платформата си поставя са на първо място да представя модерна, лесна достъпна и четивна информация за града и случващото се в него, да дава възможност на културните оператори да популяризират своите събития, и представят своят дейност без да изразходват допълнителни финансови и човешки ресурси, да представя освежен, консистентен в посланията и визуализацията образ на София, да създава предпоставки и поводи за диалог, обратна връзка и включване на заинтересованите лица и да концентрира на едно място трафика за комункация за София и осигурява връзки с основни съществуващи платформи на столична община“, обясни председателят на комисията по култура в СОС Малина Едрева.
По думите й, в тези 80 хил. лв. влизат дейности по три етапа. Сред включените дейности е изработване на техническо задание с функционална спецификация, дизайн на платформата и сървърно решение, информационна архитектура на съдържанието, анализ на потребители и техния път, тестване и интеграция на сайта с външни сайтове и системи.
Първото нещо по което новата платформа се различава от вече създадените сайтове като този на Столичната община е, че това не е сайт, а платформа. Т.е. тук става възможно обединяването на информация и анализирането й. „Второто нещо е, че тази платформа е отворена, така че партньорите на общината в лицето на културния оператор и спортния неправителствен сектор ще може да използват този комуникационен канал, за да популяризира своите дейности и да се получава една обобщена картина за всичко, което се случва на територията на общината и касае живота на града“, каза Едрева. „Третото нещо, което ще различава платформата от сайта на Столичната община е философията на информация която стои до всеки един от нас: Как това ще ми облекчи живота, как ще ми улесни ориентацията в града и взимането на решения за днешния ден, седмица или година. Тук става въпрос за информацията, която касае най-добрия начин за придвижване, или това ако съм с колело какъв маршрут да избера, да избера пешеходен маршрут, да видя къде има затруднения в трафика и инфраструктурни обекти“, каза още Едрева. Платформата ще показва и какво предоставя образователната инфраструктура, което е полезна информация за родители, които търсят забавачка или училище за децата си.
Платформата ще показва човешкото лице на София – едно партньорство между града и живеещите в него. С появата й няма да изчезне сайта на общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.